10 de gener 2006

100 dies d'un regidor accidental


Accidentalment resulta que soc regidor de l'Ajuntament de Premià de Mar. Dic "accidentalment", doncs faig la "substitució" del company Toni (que, per cert, no em contesta els correus o les trucades des de fa una temporada). Bé, em sento part d'un col·lectiu molt variat, poc orgànic i molt intempestiu. Com que "la coali" obeeix a aquestes característiques, no em fa res ser portaveu d'un grup. Aquest grup l'anomenem "la coali" o Coalició d'Esquerres de Premià de Mar. Som gent d'ICV, una majoria d'això que en diuen "independents", un semimilitant de EUiA i joves que entren-surten-entren. La tercera força municipal (16% 1911 vots). Estem ficats en la construcció d'una nova seu que serà espai cultural, social i polític. Idees i activitats: anàlisi-proposta-denúncia (si cal).Àmbits: la trama sociocultural (necessitem més projecte, més innovació, menys despatxos i més amplada temàtica), l'ecologia (de moment hem llançat el debat sobre el frau de la regeneració de la platja i ho intentem lligar al model de creixement fatal/fatalista que vivim). La política? doncs, com deia, Maurice Blanchot (assagista literari i activista del 68 a França): "El lloc de la política està on aquesta no hi acostuma a estar". Tot un enigma. Primera lliçó d'aquests 100 dies de regidor: si ets crític et critiquen, si ets autocrític, també. De nit, però, la música travessa la finestra i reposa a la taula.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

per molts anys col·lega

Anònim ha dit...

des de la part alta de la vila, anims quim-ernest-àngel i a seguir marcant la línia amb imaginació

Anònim ha dit...

Aquestes coses son d'agraïr.
Gràcies.

Anònim ha dit...

FELICITO ALS d'iniciativa per no haver-se venut per un plat de llenties quan podrien estar al gobiernu municipal amb CIU com han fet els d'ERC a canvi de una tonelada i mitja de carteres i almenus aquests han sabut estar on s'ha d'estar sense fer oposició demagogica i fent una oposicio que dona idees i marca a qui governa. Seria molt facil estar al costat de CIU i en canvi no han caigut en la tentació. No us poso un 10, però si que us poso un 8 i podeu estar contents i us votaré més vegades com sempre.

Anònim ha dit...

Hola Miriam, encertes en el tema, ja que la COALI podia esta en el govern CIU-ERC per possibilitat numèrica però hauriem saltat per damunt d'una consideració que vam fer durant la campanya electoral, quan parlavem de que la nostra opció era una mena de tripartit a la premianenca. Tot i això, a vegades el nom no fa la cosa. Els conceptes dreta/esquerra es dilueixien en les actituts i les particularitats locals. En el dilema de fer politiques d'esquerres amb la dreta o fer politiques d'esquerra amb un PSC que no reacciona davant de la seva devallada, era necessari fer una opció difícil com l'actual: romandre a l'oposició, aportar propostes, discrepar obertament en molts temes, sumar aspectes de nostre programa a la redacció dels pressupostos anuals, etc. Amb tot, però, el risc d'aquest equilibri té el seu preu. Ara estem passant per la travessa del desert, mantenim viva la nostra organització, tenim projectes de local, creixement d'adhesions, etc. però tenim un dèficit de comunicació molt important, doncs explicar que significa estar a l'oposició i al mateix temps fer-ho de manera constructiva requereix un esforç suplementari. Quedi clar, però, que tal com dius, hauria estat molt fàcil i temptador assumir una col·lecció de carteres com ha fet ERC, però no era aquest el nostre objectiu. D'aquesta manera no fem les coses. Tant de bo, l'onada d'autocritiques es generalitzi i en el futur la nostra oposició d'avui sigui decidida opció de govern, d'un govern que, almenys vocacionalment, sigui d'esquerres, ho sembli, i revisi seriosament que vol dir tot això en l'àmbit local. I això serà cosa de molts.

Anònim ha dit...

ESTIC D'ACORD AMB QUASI TOT,PERÒ HAURIEU DE COMENÇAR A DÓNAR MÉS CANYA DE LA QUE DONEU A CIU-ERC

Anònim ha dit...

per ser accidental ja va bé reforçar la coalició i com diu l'altre més canya al govern que no fa mal i pot aclarir de que va la moguda dolenta de la cultura

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

MARC, LA DE LA PLAÇA, MIRIAM I ALTRES...GRÀCIES PER LA COMPANYIA, BONA FALTA EM FA EN AQUESTA SELVA!

Anònim ha dit...

Doncs jo crec que ICV és un despropòsit. I que sou uns covards.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

"cobardes-gallinas" sona millor, què hi farem. No som prou valents, d'acord, però mira, desproposits a banda, no adorem la bandera i el ruc, i això no reporta guanys, en terra de mites i adoracions.

Anònim ha dit...

No hi ha rucs que valguin. Escolto per la ràdio el ple, i sento el vostre "líder" Quim Caimel dient textualment (el que recordo, no és amb paraules exactes): "Nosaltres votarem a favor, per coherència, però, no ho trobem bé.

El que deia, porucs i poc treballadors.