19 de febrer 2007

QUIMI PORTET, EL GUTI, DREYER & HAMMERSHOI


Bona nova! Quimi Portet, l'astre intercomarcal que podeu enllaçar des d'aquest blog, ja té nou disc: Matem els dimarts i els divendres. Dels de casa nostra...el mestre! Cliqueu el seu blog (agermanat amb aquest blog que teniu a la pantalla): http://www.quimiportet.com/blog/

El passat divendres es va celebrar l'homenatge postum a la figura del Guti. Més de 1500 persones ens varem trobar a l'ex-palau dels esports de Barcelona (ara Teatre Musical) en un acte molt emotiu dirigit per el 50% de l'Illa del Tresor (Joan Ollé), que va comptar amb nombroses intervencions com ara el conseller Castells, l'exconseller Bargalló, Gregorio López Raimundo, Pere Portabella, Raül Romeva, Joan Herrera, Joan Saura, Maxi Antequera, Joan Coscubiela, Montserrat Comas d'Argemir, Teresa Eulàlia Calzada, fins a una llarga quarantena de persones lligades a la trajectòria del Guti. La nota "premianenca" del premianenc Guti va estar a càrrec del candidat a l'alcaldia de Premià de Mar per ICV-EUiA-EPM Quim Caimel. Premià de Mar va estar present al llarg de l'acte: referències del mateix Guti a Les Roques d'en Pons, a la pesca, als seus familiars, als amics de Premià...i una inesperada al·lusió al "Premià, poble d'empenta" (literalment) en un comunicat signat per la vicepresidenta del govern espanyol Fernández de la Vega. L'acte va concloure amb un muntatge audiovisual, els acords de la Internacional des d'una capsa de música i la visió compartida, entre espectral i històrica, de moltes cares conegudes dels psuqueros d'ahir i d'avui, actius i retirats, que ens observavem amb la complicitat que dóna ser part d'aquella aventura que fou el Partit Socialista Unificat de Catalunya, el partit de l'Antoni Gutiérrez Díaz.







Dreyer era el cineasta de la llum. Gràcies, Carlos, per insistir moltes vegades en la necessitat de veure Ordet, la pel·lícula. Hammershoi (escrit sense la lletra "o" danesa, que no tinc al teclat) és el pintor de referència del cineasta Dreyer. Aquesta relació, de la pintura al cinema, de Hammershoi a Dreyer, és la base d'una molt recomanable exposició que tenim al CCCB de Barcelona i que aquest cap de setmana he pogut visitar. Del tot recomanable...



22 comentaris:

Anònim ha dit...

Disc del portet?????? què!!!!! ja!!!!! oh!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

El Guti quin geni que era i en Portet quin geni que és i el pintor aquest suposo que també ho era i tot em resulta interessant, necessitem xerrar de totes aquests coses que dius i poder canviar músiques per llibres o exposicions per pelis i el blog fa con de vehicle

Trento ha dit...

Quan tingui peles (Sóc músic això no passa) em compraré el disc

Anònim ha dit...

EI TITUS! FIDEL BLOGAIRE MATARONÍ UNIVERSAL!

Anònim ha dit...

SÍ señor. Dreyer era fantástico como director y no sabía nada acerca de su relación con este pintor desconocido para mí.

Barcelona

Beaumont ha dit...

Ordet sigue siendo la película que más me ha sorprendido de las que haya visto nunca.

Anònim ha dit...

NO ET PERDIS LA EXPO, BELMONTE!

Anònim ha dit...

el Guti!

Anònim ha dit...

Una bona bateria de noms per passar revista.

Comencem per el Quimi Portet geni osonenc i escull inexpugnable de la radiologia musicaire del meandre dret de la Catalunya esquerra passant per la muntanya cordial que visita per xerrar des de la televisió

Seguim per el Guti, ma mare li deia "el banyeta", "el dimoni", per la seva parbeta i era un senyoràs comunista amb molta credibilitat i energia de mite polític que la gent d'Iniciativa té la sort d'honorar.

Toca al pintor i veig la pintura i no puc dir massa tot i que he anat al google i he augmentat la meva coneixença.

Anònim ha dit...

No us perdeu de c.t. dreyer la peli dies irae

Anònim ha dit...

ja l'he vist!

Astre ha dit...

Àngel,
quatre ratlles per a agraïr-vos, abans de tot, que m'enquibiu en tan excels grupúscul i felicitar-vos pels vostres blocs que amb son alegre eclecticisme dignifiquen la xarxa (dels collons).

Q.P.
P.S: Darrerament quan escric i em rellegeixo. Em sembla llegir a Chirac però en català. Deu ser la nova medicació.

Anònim ha dit...

l'astre in person al blog, fabulós!

Anònim ha dit...

quina sort Tati que l'astre Portet està per aquí!!!!

Anònim ha dit...

Un honor! sí senyor! L'astre Portet s'ha fet realitat dins d'aquest modest blog de poble supermariner i picasoques. Dies vindran que l'astre cantarà prop de casa, a Vilassar de Dalt, i en farem propaganda i xerinol·la oportuna i efectiva. De moment, llur disc, epifenomen, ja roda dins de l'aparell, sona a la carretera i el meu estudi engalanat l'espera. Compreu-lo, no sigui cas que exhaurit acabi.

àngel

Anònim ha dit...

Demano el vostre ajut. Així com el mestre de guàrdia català és en QuimiPortet (Caçadors de Paraules, un bé dels deus¡) reclamo el vostre auxili amic Pagès, metge del coneixement i amic de la paraula i la cultura!!!!!!! Per què?. Veieu.
Estavem atents a casa en un altre programa de la 3, No em ratllis!, que en aquesta ocasió, parlava de forma divertida i en veu de nens entre els 6 i els 12 anys, com sempre, sobre la història.
Vet aquí que vaig comprovar que els nens i nenes catalans confonen els reis ca`tòlics amb uns reis que porten regals als catòlics, en Rajoy el personifiquen com a un anterior President de la Generalitat i que l'himne que més coneixen és el del Barça! ... més coses, a CColón el situen com el senyor dels coloms i al Tejero com el porter de la sèrie Aquí no hay quien viva.... però el més terrible de tot és que la meva filla gran, ja en 1er de Batxillerat, tot recriminant-li a sa germana, de 12, no saber qui eren els R. Catòlics, va i deixa anar aquesta perla: Però nena no saps que són els de la........ Letizia!!!
Amic, reconegut metge, és motiu de preocupació que una noia de Batxillerat, que fins al dia d'avui no hagi suspès res, no sapiga qui són els Catòlics Kings????? O poder és un simptoma de salut?
El consol que em queda és el pensament escoltat en veu d’en Jaume Sobrequés que expresa que un excés de memorització de dades no és el resultat d’una bona formació.... però poder !ni tanto ni tant calvo!

b)Ei bus Casas direcció Pça Foneria -La Massa!!

c) del millor del homenantge d'en Guti, la paraula d'en Quim Caimel, ueee

d) ja trigueu Carlos-Àngel a passar les pelis, el sopar el poso jo!

Anònim ha dit...

mi más sentido pésame.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

cap problema:

endora /
a)anirem a veure l'astre a la Massa quan toqui i canti
b)parlarem amb el senyor Carlos per videar Ordet
c) no pateixi senyora, els reïs catolics i la Letizia, i el nivell adolescent progressaran adequadament, miri , miri, nosaltres sense estudis i ja veieu.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Winston,

cap problema, Anfield Road serà l'escenari de la nostra màgia.

liverpool 1 barça 3
empat a gols
favorable al barça per valor del gol a camp contrari

Anònim ha dit...

moral no falta endavant bogarderus

Anònim ha dit...

el problema del barça és la premsa com passa amb la politica

Unknown ha dit...

Avui m'he comprat el disc de l'Astre intercomarcal... i estic gaudiiiiiint i xalant!!!