22 de novembre 2007

DRET A "DISENTIR", REFUNDACIÓ SIDERAL, URGENT I NECESSÀRIA

Heus-los aquí: Els poderosos. La foto és del mestre Robert Frank, els poderosos són dels Estats Units. Tanseval, podrien ser espanyols o catalans. Els nostres poderosos són cínics i rondinaires. Mai estan satisfets. No en tenen prou. El nostre establishent juga al victimisme, s'embolica de barres i estrelles i extreu la seva particular lectura de la neofraseologia nacionalista: "El dret a decidir". Unes plataformes marcadament independentistes munten una manifestació, vinculen tots els mals del país a la pèrfida Madrid i descodifiquen la substància del problema de les infrastructures en favor de la confrontació centre/perifèria. Tenen tot el dret a fer-ho, la qual cosa no vol dir que el moll de l'os de l'afer es derivi de l'esmentat "dret a decidir".
Els governs convergents han estat determinants en el model que ara esclata. Els poderosos, convé recordar-ho (els marxistòides som així de pesats) són i seran els sectors del gran empresariat, de les finances, de la comunicació, que CiU representa, defensa i escolta.
El llegat de 23 anys de concomitància entre poders econòmics i poder autonómic inclouen l'opció AVE, la manca de col·laboració amb els poders locals i el menyspreu a les reivindicacions d'aquells que han defensat unes infrastructures sostenibles i possibles. Han volgut inflar el globus i ara ha petat.
La responsabilitat d'allò que en diuen "Madrid" també existeix (i molt), la manca d'inversió pública és notòria. Ara bé, que tot s'hagi de dirimir en un gest propagandístic anomenat "dret a decidir", em sembla lamentable. Més encara quan aquest "dret a decidir" és el mot d'ordre dels litigis per decidir qui és el més nacionalista en aquesta disputa particular protagonitzada per convergents i republicans.
Per què no es fa una manifestació reivindicant solucions al caos i als dèficits, assenyalant responsabilitats compartides a Catalunya i a Espanya? Doncs, penso jo, perquè el model present vé de lluny i "va més lluny encara". És el model dels senyors de la fotografia de Robert Frank. Em sembla bé que ICV-EUiA vagin a la mani del dia 1 de desembre. Costarà dir allò de "malgrat les males companyies". Jo no aniré a aquesta manifestació. Els problemes socials, -les comunicacions ho són-, no es solucionen passejant de bracet amb la gent que els causa.
Una intervenció des del cel a càrrec dels Freak Brothers o la refundació real de la superficie terrestre. Ara que ens demanen refundar, requetefundar i recontrafundar. Millor esperar una pluja de freaks de primera. A què vé això? Doncs, a la necessària animació de la nostra l'auca! El deliri del país inventat avança, entre invents de fora i invents de casa. Ara toca refundar!
L'histoire des hommes est la longue succession des synonymes d'un même vocable. Y contredire est un dévoir.
René Char, 1965. Recherche de la basse et du sommet

L'aforisme del mestre René Char ens arriba de perles en els temps que vivim. Temps d'inflació conceptual. Total: Per rebre missatges enganyosos, missatges de classe i de poder clàssic. La refundació del catalanisme de l'Artur Mas és la reformulació del ser o no ser de CiU, amb les característiques del factor màgic del nacionalisme entés com a comunitat perpètua sense matisos socials ni antagonismes. El projecte de CiU és el de les classes dominants i dominadores, fet des de Catalunya pot semblar "nacional" i inclusiu, fins i tot adreçat a tots els ciutadans i ciutadanes (com si "tots" fossim d'una peça, iguals i replicants). És una proposta d'un cert catalanisme polític destinat al projecte de sempre, com Prat de la Riba, com Cambó, com tots els exponents del conservadurisme català. El catalanisme de CiU és el recurs necessari d'aquesta dreta, útil per suscitar consens entre molta gent, més enllà dels sectors objectivaments representats per el món convergent. La trampa està descoberta des de temps immemorials, quan les revolucions burgeses proclamaven la lluita nacional per facilitar l'adhesió de sectors antagònics dins d'una proposta decidament burgesa. Ara, postmodernament, la cosa és com sempre, amb el reforç mediàtic, la mercadotècnia pseudopolítica i les altres formes de descomposició política en que estem immersos. Res de nou.
El catalanisme polític ha de ser el que cada força política proposi i, més enllà de dogmes, inclou tota mena de posicions destinades a considerar aquest país, Catalunya, un marc amb particularitats (i moltes coses més que no cal resumir) i complexitats. El moviment obrer català del segle XX era catalanista, majoritàriament federalista i profundament internacionalista. La burgesia, sempre, encara que sigui catalanista formalment, planteja fòrmules que asseguren llur hegemonia de classe. Quan la dreta utilitza la nació o el país, ho fa per adquirir consens social, obviar els abismes socials i simular una realitat on tothom vol "el mateix" davant de "l'enèmic" comú. Una vella història. Aquest catalanisme de Mas no és refundable. És el loop etern de la dreta embolicada en barres i estrelles. Les esquerres, senzillament, l'hauriem de combatre amb una decidida reconstrucció de la nostra cultura política unitària, de base i de govern (d'això darrer ja en soc més excèptic). Les esquerres (no només de partit), però, estem en desbandada, en una discusió endogàmica infinita i sense gaires forces i referents. De fet, de tot plegat en parlem cada dia, a les minoritàries cantonades invisibles.
Canvi de línia d'atenció: SOUND SYSTEM. La propera edició del programa (dimarts 27 de novembre a les 9 del vespre a ràdio Premià 95.2 fm) restaura el programa dedicat al POP/SOUL/FUNK Espanyol (versió castellana i realista), davant de les peticions de la clientela, Preneu nota i escolteu-lo. Llegiu: http://stereo2soundsystem.blogspot.com/2007/11/sound-system-183.html i podreu captar les imatges, els comentaris i els factor decisius d'aquell època.












54 comentaris:

Anònim ha dit...

cuyonsssssssssssssssssssss!!!
quin articulet que t'has marcat, capità Tati!!!!!!!!!
gol, gol de Messi, sensacional!!!!
envia'l a l'AVUI!!!!!!
Molaaaaaaaaaaaaa!!!!!
i els FREaks brothers bombardejant a sac com mai.

WAU QAU UAU.

Anònim ha dit...

Els enyoradíssims Freak Bros. en aquest blog són com una dutxa de fresca aigua beneïda per els Deus. Possiblement la millor recepta és un freakisme d'aquest molt històric de quan encara no hi havien els freaks de la tele i apareixien aquests Brothers. També coincideixo amb la dèria de veure el Mas i el seu discurs com una frikada gran com un zeppelí alemany o com una paella popular a l'aplec del cargol pitagol.

Anònim ha dit...

avanço amb la bona i catxonda introducció al tema i reposo: he de riure i val la pena fer-ho.

segueixo i trobo una frase en frances important com per penjar-la amb un imán a la nevera.

més endavant un text que desmunta fil per randa el megalomanisme convergent i on trobo fins i tot una seriosa autocritica a les impotències dels que som d'esquerres.

i acabo amb una visita a una adreça musical inusual i descollonant.

La lectura del tema ha estat reconfortant com un bon repas al balneari.

Felicito l'enginyós recurs als freaks brothers per dir que el Mas ens bomabardeja amb els temes de tota la vida i sense res de nou.

recoi, encara ric del dibuix, molt bo.

Imatges... ha dit...

Els follets de la informàtica, o la meva imperícia, han fet desaparèixer (esperem que momentàniament) el meu blog (http://rogermoralespuig.blogspot.com).

Estic batallant per a recuperar-lo.

La meva llanterna de cinema continua activa: http://llanternamagica.blogspot.com

Anònim ha dit...

i ara s'ha mort Candel, quins temps!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

raventós, guti, lópez raimundo, fernán gómez, candel... insustituïbles en els seus àmbits...els grans ens deixen i l'orfelinat de l'auca brilla per la seva mediocritat.

penyabogarde ha dit...

ARTICULASSO NANO "ROJETE". PERÒ NO ET PENSIS...EN MAS ÉS TROTSKISTA I AVIAT ES TREURÀ L'ANTIFAÇ

Anònim ha dit...

El Mas té un problema. La seva talla política no està en concordància amb la seva ambició personal. Això ha provocat en aquest cas una utilització indeguda de les paraules. Per refundar entendríem que es fa un canvi profund del concepte que es refunda. Jo no l'he vist enlloc. Sembla que simplement hagi utilitzat aquesta paraula com a reclam de marketing.
Com a molt el que ha fet és un lleuger canvi en el posicionament sobiranista de CDC, han passat del "NO però SÍ", al "SÍ però NO".
Vaja, si fa no fa l'ambigüitat de sempre.

Marc Arza ha dit...

Àngel,

50 raons per anar a la manifestació de l’1D.

http://catalunyafastforward.blogspot.com/2007/11/50-raons-per-anar-la-manifestaci-de-l1d.html

Aquest dissabte 1 de desembre a les 17:00 tots a Plaça Catalunya!

Fins aviat,
Marc Arza
www.catalunyafastforward.blogspot.com

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

company Arza,
no aniré a la mani, tot i que el meu partit i la meva coalició ho pensen fer.

La lluita per unes infrastructures públiques dignes està lligada al model públic de mobilitat i el pressing dels poderosos de Catalunya en favor del projecte AVE i altres caramboles, és una de les
claus de l'actual desastre.

Em sembla estrambòtic que es vulgui lligar infrastructures amb el suposat "dret a decidir". Aquest "dret a decidir" és la quintaessència de la refundació formal del nacionalisme, una frase/trampa que serveix als visctimistes de sempre per embolicar la societat en un carnaval de barres i estrelles, mentres que qui dirigeix la "resistència" és CIU, el partit que defensa els interesos de l'establishment català, justament els responsables de 23 anys de model "desarrolista", privatitzador i insostenible.

Aquesta plataforma és un àmbit de disputa nacionalista "strictu sensu".

Quan vegi mobilitzacions d'arrel, contra el model que tenim i no només "contra Madrid", aleshores anirem millor.

Dret a decidir? I tant, decididament contra el model compartit per els poderosos espanyols i catalans. No pas contra "Madrid" (la seu de l'infern maligne, a parer de la nostra auca).

El dia 1 de desembre escoltaré discos, anirè en bicicleta, llegiré una novel·la del Kiko Amat, seguiré el Barça i convidaré els veïns a una gran foguera de marihuana celestial que servirà per propulsar les nostres ànimes fins el mès enllà, "on la gent és lúcida, desfermada i feliç!"

Visca el Manchester City! (tercers a la Premier League i a per totes)

penyabogarde ha dit...

el que compta el dia 1 és guanyar a l'Espanyol

Anònim ha dit...

El dia 1 on s'ha d'anar és a l'últim concert de Los Suaves a Barcelona.

Aupa la Real, cada cop més a prop de tornar a primera.

jordi.t ha dit...

També hi serà el Molins (el d'Autopistes i La Caixa) a la manifestació?

També hi seran els que van votar per fer l'AVE?

També hi seran els representants de les constructores de carreteres i d'automòbils?

I els de Repsol - La Caixa (visca el consum de gasolina)?

Ahh, suposo que sí, perquè són catalans i estimen el país, i la culpa de tot és de Madriz!!!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

La mani està convocada de manera equívoca, hauria de ser contra els governs centrals i autonòmics que han portat el país al colapse.

Defensar rodalies amb els apologistes de l'AVE és un greu error; serà un bany de masses del nacionalisme convergent i dels seus rivals d'espai d'erc.

rodalies primer!

ICV I EUIA que van a la mani, haurien d'anar amb comitiva pròpia i caminar a distància dels oportunistes convergents.

Anònim ha dit...

m'apunto a dedicar el dia 1 a la lectura i el furbo, el Mar no em tira massa, que voleu que hi faci

penyabogarde ha dit...

porra per dia 1:

espanyol 1
barça 2

Anònim ha dit...

"Em sembla bé que ICV-EUiA vagin a la mani del dia 1 de desembre. Costarà dir allò de "malgrat les males companyies". Jo no aniré a aquesta manifestació. Els problemes socials, -les comunicacions ho són-, no es solucionen passejant de bracet amb la gent que els causa."

Poso entre cometes el que ha escrit, jo que soc militant d'INICIATIVA penso exactament així, encara som a temps de retirar-nos d'aquesta manifestació que coronarà els culpables en víctimes d'un merder que comença amb la gestió convergent de molts anys.
Ells convergents si que han tingut temps de DECIDIR, quina cara que tenen.

Anònim ha dit...

jo crec que encara que fossin molt minoritàries s'haurien de fer altres plataformes de defensa del transport públic i de la sostenibilitat al marge d'aquesta moguda que només es planteja per engrandir el món convergent i d'erc que ja els va bé que tot vagi fatal puessss la culpa sempre és de madrid.

per cert, felicitem-nos per l'assemblea demla coalició de premià, va ser un dia molt ben portat i participatiu que dóna esperances.

Anònim ha dit...

S'haurà de possar en alerta les forçes d'ordre públic, corren rumors que en aquesta manifestació faran acte de presència grups radicals d'engominats amb molts anys d'experiència en actes de sabotatge, saqueig i destrucció de bens públics. Ha arribat l'hora que els responsables d'interior es deixin de romanços i, pel be de tots, donin ordres d'actuar amb la màxima contundència.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ja!!!! segur que els amics dels engominats aniran a primera fila amb la pancarta a la ma!!! per cert, col·lega Opiniones, vam fer una assemblea de la coali que semblava la continuació dels debats habituals d'aquest blog, és a dir, allò del carrer i de les institucions com a matèria de debat...amb la lliço apresa de l'exit de la mobilització per la plaça nova (tot i alguns aspectes inevitablement "nimbies", va ser bastant majoritària i ben organitzada).

Anònim ha dit...

gomineros i konvergents enganyen la gent amb mani confusionista

Anònim ha dit...

el dret a decidir veure tot el dia el joel joan, els telepredicadors de les tertulies, puessss va a sesr que no...
em sumo a un altre dret:
el dret a disentir
DI-SEN-TIR

Anònim ha dit...

El dissabte dia 1 serà el dia històric de la nació que es manifesta unida contra els enganys del mal govern. Tenim una balaná fiscal xarona que ens expolia els recursos i la nostra manera de ser. Artur Mas us pica perquè planta cara a Madrid amb gest obert a tot el nacionalisme que pot acullir el nou catalanisme que va exposar a la conferència que va fer. Els sucursalistes no tenen arguments, si catalunya defensa els seu dret a decidir l'AVE serà el tren que farà el viatge intereuropeu i les rodalies seran controlades directament des de la generalitat. el dret a ser catalans en plena llibertat que ara ens treu Zapatero i els que dubten. Units anirem millor, Artur Mas proposa un sol lloc per tots units i capaós de restar la balança fiscal que ens falla. ERC acabarà unida amb CiU i podrem tenir un fort nacionalisme. Dia 1 de setembre el dret a decidir ens farà les rodalies més properes i l'AVE no dependrà del govern central que marca un estat que ens subjuga.
dret a decidir futur i llibertat, mentres feu parauleria i CIU no vol dependencies d'altres. De I-CV o del PSC-PSOE (PSOE!!!!!!!) no m'espero massa, de ERC recapacitació per anar plegats en el dret a decidir una catalunya lliure, sobirana i sense balances fiscals ni imposicions.

Anònim ha dit...

moltes faltes ortogràfiques, company convergent.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

prenc nota, penultim comentarista, doncs de la teva intervenció en resulta una declaració de principis excepcional sobre com dividir la societat en "politics" i "gent" i de com dividir els "politics" en "bons" (nacionalistes) i "dolents" (la resta).
No m'has convençut, "els intelectualets" SOM així, preferim DISENTIR abans que DECIDIR (amb segons qui).

"Bon Nadal i Bon Any, campi qui vulgui campar" (canta Quimi Portet)

Anònim ha dit...

Benvolgut amic convergent,
ara que ja has pogut parlar no estaria malament que dediquessis també una estoneta a pensar.

Anònim ha dit...

Benvolgut convergent

Em fots gràcia. De què parles? Si va ser Convergència qui va donar suport al PP durant els primers 4 anys. De què cony parles? LLavors no us subjugava l'Estat? No era llavors quan s`havien de decidir les infraestructures que ara tindríem?

Siguem una mica coherents, si et plau, i reconeguem que CiU necessita apel·lar als sentiments per fer bullir l'olla i aplegar uns quants vots.

Té collons, la cosa. Ara tenim el que tenim després de les polítiques desastroses d'infraestructures que s'han fet durant tots aquests anys i no cal ser massa intel·lectual per veure tot això

(i per cert, benvolgut convergent, si tantes ganes tens de decidir, com a mínim podries començar a fer-ho utilitzant les "l" geminades que ens són tant pròpies)

Anònim ha dit...

En resposta a les vostres alusions, us dic que d'entrada si faig faltes és per un motiu ben clar, no he tingut la pijotera educació que teniu els pijos d'iniciativa i punt.

No soc de convergència, però sinpatitzo amb l'ideari exposat per Artur Mas i espero que junts amb ERC es pugui fer un únic partit nacionalista que defeinsi els interesos de Catalunya.

Vosaltres parleu de conceptes de laboratori i el nacionalisme es directe quan diu el qeu som com nació i el camí per fer una societat lliure que passa per més autogovern en línia al dret de decidir ser independents.

Puc ser votant de CIU encara que penso que CIU i ERC són prou iguals com per fer aliança i proposar la mateixa fita.

Segur que molts d'ERC ja han vist el color que gasta ser criats de Montilla. A IC-V no sé que dir-vos a menys que baixeu a la realitat i us feu del corrent majoritari amb la solució de les llibertats nacionals i el progrés.

Una cosa a favor vostre és que us treballeu el discurs i una en contra és que les energies per entendre que passa a Catalunya serien millors en aquesta idea de Mas a la que segurament hi vindrà ERC.

per això signo el comentari amb aquesta expressió de "puc parlar?"

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Evidenment que "pots parlar" i celebro que visitis aquest blog amic on es tracten temàtiques des d'una perspectiva intempestiva, extemporània, heterodoxa, relativament marxista i decididament invectiva.

Els anells saturnals que conformen aquest blog fan que Saturn disposi de companyies interdisciplinàries que difícilment es podrien tractar des dels pressupostos culturals del xovinisme. Imagina't, doncs, quina cosmologia abrupta em configura:
-pijo no sóc, fill i net d'obrers, en tot cas.
-Intelectual? Això ho deixo en suspens. Sense estudis reglats, però curiós i dubtós com tots aquells que es plantegen coses i conceptes més enllà dels nassos.
-Botifler? Decididament no, és evident que no vaig viure la guerra dels segadors ni els fets del 1714 i no puc opinar massa ni ser precís.
-Barcelonista? Doncs sí, aquest és el domini de l'anell saturnal destinat a les visceres (sempre lligat al destí de la lliga espanyola).

Benvingut al blog, pots opinar, fins i tot "decidir".
Jo ja he dit que prefereixo "disentir"

Anònim ha dit...

Jo disenteixo com tú, Àngel, i de totes maneres aniré a la mani, doncs ICV i EUiA convoquen un blocde manifestació amb les seves pròpies reivindicacions referides estrictament al caos d'infrastructures i demanant el que hem fet sempre que ha estat rodalies primer i transport públic. A mí m'emprenya molt el que estan fent els de la plataforma de "dret a decidir", com també s'ha fet amb els dits "papers de Salamanca", quan hi ha una fixació en fer que totes les reivindicacions portin el segell independentista. El que fa ERC i CiU és propaganda del seu nacionalisme utilitzant qualsevol caus, els uns per potenciar-se i els altres per tapar els vint i tres anys de Pujolisme d'esquenes a les necessitats bàsiques.
No agrada i tens raó de dir-ho, jo aniré a la part d'ICV-EUiA de la manifestació, ens trobem a Rda. St. Pere, mitja hora abans.
Quan passi en Mas i els seus, arrufarem el nas i reivindicarem el que sempre hem fet des d'ICV que no té res a veure amb aquests oportunistes de CiU.
Tot i això, comprenc tots els motius que et porten a absentar-te de la manifestació.

Salut!

Anònim ha dit...

la culpa de tot la tenen els íbers, que es van deixar envair pels romans. Visca ibèria lliure!(o: gruorsd relsfjd ñald! que és el que diríem si fóssim íbers independents)

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

al company d'ICV maresmenc, de la mateixa manera que dius que em comprens, jo també et comprenc. La diferència, ho reconec, és d'estomac i és un problema que hauré de resoldre d'alguna manera incerta.

Tant de bo es noti dissabte el perfil propi que tenim com a ICV-EUiA.
Entre "interior" i el corrent joeljoanista que ens acull, em sembla que l'esquerra verda i roja ho té magre.

Anònim ha dit...

Sr. Nacionalista,
Per sort a aquestes alçades la educació bàsica que permet no fer faltes d'ortografia està, en aquest país, a l'abast de una gran majoria, no cal fer un master a esade per escriure correctament. A mi personalment m'es indiferent la teva incorrecció ortogràfica (prou tinc amb la pròpia), el que em preocupa es, més aviat, la teva empanada mental.
Tant et costa d'entendre que hi hagin persones, tant a catalunya com a la resta del món, que no possin la pàtria per sobre de tot. La història esta plena d'exemples en que oprimits i opressors eren de la mateixa nació i parlaven la mateixa llengua.
CIU es la dreta catalana, repressenta el poder económic i defensa els interessos dels qui unicament pensen en el benefici propi. El seu nacionalisme es només una qüestió de control de mercat.
No vull anar de bracet amb fills de puta que parlen la mateixa llengua que jo, estic fart de absolutismes catalans i espanyols.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

De tots els escrits que apareixen en aquest apartat de comentaris, he de reconeixer que m'agrada el que signa un tal "pitagol golosina pip" (per cert, un nom meravellós).
El capturo, retallo i enganxo:

"Els enyoradíssims Freak Bros. en aquest blog són com una dutxa de fresca aigua beneïda per els Deus. Possiblement la millor recepta és un freakisme d'aquest molt històric de quan encara no hi havien els freaks de la tele i apareixien aquests Brothers. També coincideixo amb la dèria de veure el Mas i el seu discurs com una frikada gran com un zeppelí alemany o com una paella popular a l'aplec del cargol pitagol."

Més enllà de les polèmiques, em sembla del tot exemplar i, "skaient"
de cara al delirium tremens que propugna el nou cordó nacional format per CIU/ERC/CUP.
I fermament necessari, pensant en la necessitat de que ICV-EUiA marquin convenients distàncies amb la maregassa que també ens inclou.

Mira que es poden fer coses el dissabte per la tarda en comptes de rebre els flaires de l'aplec "dret-decidista".

Exemples:
Preparar el pesseble.
Escoltar El Fari.
Passejar per Burriac.
Anar a berenar a la Granja Viader.
Fer footing a Collserola.
Surfejar a Montgat.
Anar al cinema a passar por amb la peli aquesta que es diu REC.
Ratllar un formatge de bola.
Agafar un vol barat a Newcastle.
Llogar cadires.
Espiar dimonis.
Anar a Missa!!!!!
Anticipar els canalons de Sant Esteve.
Marejar la perdiu.
Llegir i mirar comix de Ropert Crumb.
Donar-se de baixa del RACC.
Afiliar-se a CiU, provocar-los una crisi i acabar refundant l'Organització Comunista d'Espanya (Bandera Roja).
Visitar les restes submarines del Titànic.
Qui sap! Muntar una comuna lisèrgica al carrer St. Francesc (ja que no es diu "San Francisco").

Vostès mateixos, si volen, poden fer propostes en aquest blog.

Anònim ha dit...

jo aniré amb la dona i els nanos a l'espigó de Badalona. Doncs com a membre d'ICV em sembla molt desencertada la barreja del dissabte. Què us sembla?

Anònim ha dit...

jo pensava fer una bona tarda a caseta en plan sofà, després m'ho repenso i em fot molt que els convergents s'apuntin al tema quan els crec responsables directes després de molts governs de Pujol. No vull que el carrer estigui en mans d'aquests i espero que Iniciativa sàpiga estar a la manifestació amb lemes propis dient el que des de fa molt temps es demana. M'ho estic pensant.

Anònim ha dit...

Confirmat tot el que suposava. Quan podem fer un clam unitari resulta que la culpa sempre és de CIU i us quedeu així amb bromes i retrets. Montilla depend del PSOE normal i no es manifesta, Saura fa el que li mana Llamazares. Les infrastructures depenen del govern central que no és el nostre govern i el nostre govern mira a una distància diferent. Mentres els de ciu MOBILITZEN els d'IC-V encara s'ho pensen. No està de més dir-vos que encara que feu conyeta la ciutat estarà de gom a gom per dir que som una nació amb dret a decidir. Puc parlar? ja veig que sí i ho aprofito sense voler interferir el vostre col·loqui.
Aviat tindrem un moviment català potent al carrer que es farà respectar i algun dia un govern que ho sàpiga interpretar: un govern nacionalista que posi per davant els interesos de Catalunya. ciu i erc EN Poden ser els integrants d'aquesta proposició de govern fet des d'aquí.

Anònim ha dit...

ostres, que saura fa lo que diu llamazares, si precissament llamazares l'acusan del contrari de fer lo que diu saura. i quan dius que ciu i erc faran un sol partit és per això que mai ens entendrem ja que nosaltres no possem la diferencia entre nacionalistes catalans i no nacionalistes sino entre oprimits i opressors i no ens dona la gana manifestar-nos amb els opressors d'aqui contra els opressors d'allà

Anònim ha dit...

Sr Convergencio,
no me parece que se le haya respondido de manera poco educada o excesivamente frívola (un poco de sentido del humor por favor!). Simplemente se le ha intentado explicar, con incierto resultado, las razones de quienes nos oponemos a sus planteamientos políticos y a su forma de interpretar la realidad. Está claro que no coincidimos, usted piensa en clave nacionalista y muchos de nosotros lo hacemos en en otras claves distintas, tan definitiva y radicalmente distintas que quizás no valga la pena seguir con este debate esteril que corre el riesgo de sumirnos en el mas absoluto aburrimiento.
Abra su mente señor mio, su espiritu se lo agradecerá.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Jo penso que la denominada "qüestió nacional" és un dels àmbits resultants del conflicte polític. Si voleu, també, és part del desenvolupament del procés històric. Ara bé, possiblement soc antiquat (millor, intempestiu) i entenc els paràmetres d'intervenció d'esquerres en termes socials, econòmics i culturals. Parlo de "les esquerres" i no em refereixo en sentit estricte als partits que es denominen d'esquerres, em refereixo habitualment al genèric món de l'esquerra política, social i cultural.

Dit això, cal considerar el capitalisme en tots els seus termes, saber ubicar el tema "nacional" dins de la trama d'àmbits i sectors de conflicte i, dit això, fer que el dret d'autoderminació (que no vol dir només "a la independència") formi part però no "tot" d'un conjunt de temàtiques dignes d'atenció.

Per dir-ho en termes de "vulgata" marxista, el camarada V.I.Lenin va incloure el dret d'autoderminació en el programa del partit bolxevic, com una clau programàtica més (referida sobretot als casos de Finlàndia i els països bàltics). Però no cal anar molt lluny: totes les esquerres (fins i tot l'anarcosindicalisme) han estat majoritàriament federalistes o autonomistes de divers signe, fins que entra en escena el rol convergent i la refundació Colom/Rahola d'ERC. I des d'aleshores, s'han sortit amb la seva, doncs el marc/agenda/discurs i modus operanti de la política catalana ha perdut l'eix esquerra/dreta i s'ha instal·lat el barça/madrid (sublimat en el catalunya/espanya), la qual cosa (seguint les previsions de l'avi Marx) ha comportat la irrupció d'una hegemonia simbólica útil a la burgesia i, per més INRI, les esquerres que lluitaven per l'autogovern de sempre s'han vist desplaçades per un nou pathos ordit de mascarada, pseudocultura i reapropiació de l'espai comunicatiu en base al curt circuit xovinista.

Decididament, el pitjor que li pot passar al catalanisme popular de molts anys (aquell catalanisme de classes populars)és aquest nacionalisme simbólic i gesticulador que es consolida en una societat desmuntada en blocs i relativament separada per canals televisius.
Aquest és el meu DRET A DISENTIR i a dir que el problema de les infrastructures és social, es deriva d'un model impulsat per poderosos amb la complicitat política a les dues bandes de l'Ebre.
Intempestivament, Bon dia a tots.

Anònim ha dit...

Tati Àngel, la teva intervenció és definidora & definitiva. Total acord i l'agraeixo per dónar molts arguments en favor d'una esquerra que inclou el fet nacional però prioritza moltes atencions davant les formes d'opresió i domini claus en termes socials.

Anònim ha dit...

és bàsic que la gent d'ICV i la gent d'EUiA, i molta gent més que forma part de l'esquerra es posin a treballar fent discurs i proposan altres maneres de fer mobilització que no quedin neutralitzades per la marea dominant de la cultura ciu-erc que està capficada en esborrar tot el que no entra en el seu discurs nacional i punt. Ja passa molt que no hi ha manera de fer una moguda sense que posin el tema particular que tenen aquests i els independentistes i això cada vegada és més limitador. Recordeu la mobilització contra la guerra? si es fes ara segur que la barrejarien amb el ditxós lema del 'dret a decidir'. Fixa't com una lluita per la memòria històrica republicana com els papers de Salamanca s'ha transvestit en una lluita sobre el "saqueig a Catalunya". I dissabte a la mani, ja es veurà del tot. S'utilitza el desastre de renfe per fer competició nacionalista entre ERC i CIU i entre grupets mauleteros.
Urgeix recomençar la sectorialització de les reivindicacions per aconseguir posar al descobert els problemes reals i els responsables reals de cada cosa i no pas per engrandir el contenciós entre centre i perifèria. Saludo aquest interés que mostra el present blog que sens dubte és llastimosament minoritari.

Anònim ha dit...

ME TEMO, JOAN, QUE LO QUE PROPONES ES UNA GUERRA PERDIDA. ES NECESARIO, ¡ COMO NO !
PERO HUNDE LAS RAZONES EN EL DESASTRE DE LAS IZQUIERDAS QUE HEMOS PERDIDO LA BRÚJULA. INTENTARLO SERÍA VÁLIDO.

Anònim ha dit...

mirando la web de EUiA he visto una argumentación para ir a la mani que quiza es un poco atrevida, dado el nivel de movilización que tenemos las izquierdas pero aqui lo dejo para el debate:

" EUiA, i la nostra Coalició ICV-EUiA, ha acordat i actuat des del primer moment per impulsar-la de forma massiva i unitària. EUiA s’ha mogut com esquerra coherent, compromesa amb els problemes de la gent treballadora, i sense acceptar temors i xantatges desmobilitzadors del govern d’entesa de la Generalitat, ni del govern estatal del PSOE-ZP.
La massa de gent amb banderes d’entitats i organismes i organitzacions de l’esquerra treballadora, és el que pot permetre encaminar bé la mobilització.
Des de la mateixa manifestació hem de diferenciant-se i denunciar a la dreta, a CiU i al PP. Aquest element cabdal hagués estat més visible d’haver comptat
amb la convocatòria dels sindicats, CCOO i UGT, i també del PSC. Al no ser així, CiU ho te més planer per fer-se la foto.
Tanmateix, des d’EUiA, no els hi deixarem pas el terreny de la mobilització treballadora. Anem des de cada barri, cada Associació de Veïns i Veïnes, de cada entitat i empresa a animar a la gent participar a la manifestació.
Francesc Matas Salla
http://bastidadeuia.blogspot.com/"

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

efectivament, company Rafa.
o passem de tot i no anem a aquesta mani per els motius esmentats i per la dificultat de que sigui entesa com una acció unitària sobre transport i infratructures públiques o, cas contrari i atrevit, fem el que diu el company d'EUiA, que no deixa de ser una manera de desmarcar-se de l'onada "dret-decidista".
Dues possibilitats: a caseta o a la mani amb distàncies.

Anònim ha dit...

encara que almenys no em tatxes els comentaris, segueixo firmant amb el post de "puc parlar?" per així no perdre fil.

Mentres els vostres feu les comptes de la lletera per veure si sereu 4 o 5 a la mani o per si no hi anireu //// resulta que des de la societat catalana s'ompliran milers de trens i busos amb senyeres i amb entusiastes manifestants que tenen poc dubtes al respecte: som una nació i tenim dret a decidir. la ministra anticatalana Magdalena, el oportunista ZP, ens donen arguments per alliberar Catalunya com a nació sobirana mentres els que depenen de Madrid com el PSOE no venen al carrer i els que depeneu del capitoste de madrid Llamazares us atureu. la Catalunya que lluita anirà al carrer dissabte i el futur pot portar i així espero un govern de partits amb seu catalana junts com CiU I ERC. eS VA veient la semblança entre socialistes i verds quan ara dubteu i després feu Montilla president amb l'ajut d'ERC que ja tindrà temps per repensar-ho en el futur.

Tot el que dic no privarà que seguim fent aquesta polèmica, sense insults com els que ha rebut ciu d'un anònim segurament ilustrat.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

capitoste llamazares? aquesta sí que és bona, collita del 2007.
quin nivell!

Anònim ha dit...

Tati:
no em vols entendre, retiro això de capitoste al Llamazares, i no em neguis que vosaltres els d'IC-V sou socis que tenen lligam amb IU (en castellà: izquierda unida) i que sou frontals amb el nacionalisme quan haurien d'oblidar les idees particulars i poder sumar esforços en una lluita per defensar la nació al costat dels que no som com vosaltres i estem partidaris de fer front unit entre CIU i ERC.
El nacionalisme és obert a tots els catalans i les esquerres sempre penseu en més minoritari grup.
Si no m'interesés el que penseu els d'IC-V no visitaria el teu blog o el més oficial que teniu del partit a Premià.
Per això faig suggeriments i espero més unitat.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

sort que fas suggeriments!

Anònim ha dit...

Ets l'Abelló? l'oriol? de veritat??? quina emoció!!!!Ets un mite! el paradigma del nacional-analfabetisme!

Anònim ha dit...

i no ho dic per les faltes! això és el de menys...

penyabogarde ha dit...

qui és l'Oriol Abelló?
ens podeu informar?
podria ser un fitxatge desestabilitzador per substituïr Ronaldinho!

Anònim ha dit...

És un militant de CiU de Mataró...Mira al google... "oriol abelló".. té un blog que es diu històries de por. Pa cagarse

Anònim ha dit...

No se si l'amic "puc parlar?" es el tal oriol abelló però es evident que el seu estil literari i la seva línia ideológica són molt semblants.
Per cert, si en voleu saber una mica mes del personatje en qüestió....

http://maresmeconfidencial.bloc.cat/post/2478/45041