31 d’agost 2008

LA NIT DEL RETORN A LA DIMENSIÓ DESCONEGUDA


Les vacances s'acaben. Una temporadeta d'horaris canviats, distraccions, coneixements i itineraris. Nits i migdies de terrasses. Nits, com ara, sota les estrelles, endreçant aquest blog i capturant algunes estones.
En la línia de l'ordre habitual d'aquest blog, apunto algunes lectures, audicions, reflexions i excursions. Des dels ports del Tour de France, recordar les ascensions a Vars-Izoard-Agnello com una seqüència memorable que hem pogut practicar amb gran satisfacció (RSala + JTati). Estades al Lot, Cantal i l'Aveyron per rutes amables.

Llegir La maravillosa vida breve de Óscar Wao, obra sensacional del dominicà Junot Díaz. Llegir escrits diversos de Paul Valéry. Repassar Monsieur Teste, el gran petit llibre filosòfic d'aquest geni de la Provença. Reafirmar-me en que Daniel Bensaïd és un dels meus referents del pensament polític contemporani i un exemple de personalitat que no escindeix la teoria de la pràctica (tres llibres de referència: Ensayo de topología general, Une Lente Impatience o -sobretot- Eloge de la politique profane). Celebrar que un diari centrista com EL PAÍS mostri vinyetes del dibuixant de comix Miguel Brieva.
M'aturo en aquest punt: Brieva! Tinc al costat el superllibre de Brieva "Enciclopedia universal Clismón- Bienvenido al mundo". Excepcional! Descomunal introducció al deliri universal capitalista amb unes dosis letals d'ironia desfermada... diners, aventures, parcs temàtics, religions, new age, politics, televisió, autoajut...tot passat per l'adreçador gràfic de sa majestat Brieva. Avui, m'en vaig a dormir amb el seu llibre obert.

Han estat, també, dies de músiques que perduren i que penso seguir escoltant: jazz (Enrico Pieranunzi, Brad Mehldau, Dave McKenna o Eric Watson), Portishead -album 3-, Lanegan & Campbell, Tindersticks, Paul Weller, antologies northern soul, visites a la vella Jamaica...


Converses curioses de terrassa estival: el comerç de l'atoajut i l'espiritualisme diletant o el serial del finançament que, en comptes de ser tractat en termes de classe -finançar què?-, preocupa en termes de totalitat -dretes i esquerres no haurien de fer el mateix discurs quan es parla de diner públic-. A la fí tot deriva -en alguns casos, també, la neurosi espiritista- en la controvèrsia sobre l'encaix nacional Espanya-Catalunya i aquest pacient blogàire es perd, estampat contra un mur d'incomprensió, en la impossible didàctica de la lluita de classes i l'escassa recepció que té aquesta entre la societat general i la taula del bar en particular. Ho dic de bon rotllo: el símptoma de que "hem perdut" -les esquerres i les classes populars- és que parlem i ens fem nostres -i molt "a la brava"- coses i causes de l'adversari de classe (com si nosaltres, singulars figures subalternes, tinguéssim quelcom de comú amb les figures més hipòcrites de l'auca política, mediàtica i financera d'aquesta dimensió desconeguda catalana i espanyola).

Afegirem que l'agenda política, la partidària, presenta una tardor d'assemblees nacionals d'ICV i d'EUiA, la tornada a la feina de base de la Coali premianenca i el mar de fons que es respira a la base ecosocialista -cremats per aquest garbuix governamental i institucionalista que ens arriba d'una part de la nostra direcció-.
El mar de fons el podeu observar a verdiroig.blogspot.com -el blog del Manifest de Maig-.
Torna, intensa i brillant, la dimensió desconeguda!

Nota a peu de blog: en Ramon Sala i un servidor us agraïrem la vostra visita al nostre blog de ciclisme. Ens agradarà que escaleu uns cims amb nosaltres...mireu, doncs, aquí:
http://www.lartdelabicicleta.blogspot.com

40 comentaris:

Anònim ha dit...

molt bo !!! per carregar piles i piles de la hòstia !!! bon article.

Anònim ha dit...

Amic Tati:

Com sempre, les seves reflexions en VEU ALTA=
ALTAVEU= SONORITAT X SISTEMA=
SISTEMA SÒNIC= BETTOR DUAL=
VINIL, VINIL, VINIL= GALETA=
GALÀCTICA= SISA= ZELESTE= ZAP 275=
NAZARIO= PLAÇA REIAL= JAMBOREE=
PEER WYBORIS= VALENTÍ GRAU=
TERRASSA…

Reflexions en veu alta començant setembre…

Anònim ha dit...

grande Brieva! humor subversivo y esclarecedor como pocos. La primera vez que lo vi promocionaba su propio fancine "dinero" en el salon del cómic y me sorprendió su capacidad de síntesis, su espiritu crítico y la tremenda ironia que destilaban sus viñetas. En su etapa en "el jueves" ha sabido matener intactas todas su armas discursivas y espero que siga haciendolo en "el pais" aunque ello sea síntoma de que ya nada asusta a los poderosos. No deja de sorprenderme que un medio tan politicamente correcto y tan al servicio de una ideologia concreta se pueda permitir el lujo de publicar a alguien como Brieva, da que pensar y asusta.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

sardinista!
el cantant GIL SCOTT HERON ja cantava a la dècada dels setanta, allò de "LA REVOLUCIÓ MAI SERÀ TELEVISADA"... o, dit d'una manera diferent, no sortirà a EL PAÍS.

Brieva for president.

Anònim ha dit...

he entrat al blog del manifest de maig que es declara sector critic dins d'ICV i em dóna esperances de que es pot canviar el curs que porta el partit. En Saura i el Baltasar np poden continuar ni com a consellers ni com a dirigents perquè ho han fet fatal. Estic per la mateixa idea teva de refer el tema de la cosa social i estar per una ICV diferent o com havia estat abans del tripartit. M'ha semblat un bon pas aquest manifest que esteu impulsant.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

fèlix sáez, acabes de dir el nom d'un colòs: Valentí Grau....mereix una foto al blog stereo2.

Repel-lent ha dit...

Sihola, sihola Tatin, quan us fiareu un corrient "critic" del Piosoe?

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Amic "repe"
El corrent critic del PSOE l'han de fer els del PSOE, no el faran perquè són professionals i els professionals han de treballar a la seva empresa i -com diu Guerra- "quien se mueve no sale en la foto".

HE PERDUT BRAGG I DIVINE COMEDY... passal's porfa.

Anònim ha dit...

ja tenim la enèssima lliçó de tot i del que sigui menys del que avui afecta a Catalunya. Els diners, la pasta, que ens roben. ui ja em renyes?

Anònim ha dit...

"Dinero"... títol d'un fantàstic comix autoeditat del mestre Brieva i obsessió permanent d'una de les persones més avorrides i poc lúcides que m'he trobat a la xarxa.
Difícil trobar dues maneres més diferents d'utilitzar aquest concepte com a eina discursiva.

Anònim ha dit...

Dic que sou TONTUS i BURRUS perquè vull que em digueu que jo ho sóc més, per jo dir-vos que ho sou més vosaltres i aleshores vosaltres direu que jo més.

O sigui, no, vosaltres més, val?

Vull dir, jo més!

Caca

T
O
N
T
U
S

I

B
U
R
R
U
S

-

T
O
N
T
U
S

I

B
U
R
R
U
S

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ostres, amable "indep", ja que et preocupa el diner, com li passa de manera inversa al ninotàire "espanyolista" Brieva...

et diré que a mi em preocuparà el que pugui fer la pàtria lliure quan disposi del seu esperat finançament gestionat per la dreta socioeconòmica o l'esquerra postpolítica que ens governa. Uns i altres, tindran ocasió de remenar la bossa... Intueixo infrastructures sumptuoses, ambaixades culturals a tota la terra, implementació del mapa de turisme ètnic del senyor conseller Huguet, transvassaments baltassarians, tunels, MAT's, subvenció a empreses de la construcció en crisi, i mil cosetes més que es poden fer amb el diner que "Madrid" ens retorni gràcies a les gestions unitàries del poble unit per els seus partits de tota mena.

Aleshores, el diner serà de casa i gaudirem d'un país més i més crescut, deslocalitzat i prosper.

pedni: ets l'eco de l' "indep" invertit catxondament en forma de missil terra-aire.

sardinista!: quan el cerebral "indep" la clava , ja estas puntualment instal·lat al teclat per fulminar excel·lents contraatacs.

Un jugador poc astut, aquest benvolgut "indep".

Anònim ha dit...

ooooooooooooooooohhh!
quina lliçó eh????
tati i els seus aliats, perdó: "sus aliados" sandinistes i el que insulta quan escric aquest pedni.
suposo que els carrers plens de gent ben aviat us faran rectificar

Anònim ha dit...

vostè -indep- hauria de llegir la biblia.

Repel-lent ha dit...

A l'indiep estava a punt de sier un dels meus riepel-lents favorits, però mies que riepel-lent siembla gilipollas.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ben mirat, la biblia és un excel·lent llibre de viatges, aventures, catastrofes i guerres, podria servir per ampliar els arguments de l'indep.

Anònim ha dit...

QUINA MARXA QUE PORTEU

Anònim ha dit...

QUINA MARXA QUE PORTEU

Anònim ha dit...

Millor mantinguem l'indep allunyat de la biblia, ja es prou integrista de la seva religió particular: el nacional-capitalime.
Si a aquest individu li dóna per apropar-se a un llibre farcit de metàfores, al.legories, simbolismes, fabulacions, etc, el seu cervell pot patir lessions irreversibles....
o potser ja es massa tard?

Anònim ha dit...

esteu malalts? us costa saber on viviu o què? mireu poquet a poquet el que escric que penso i us aposto a que no faig de la meva paraula un malfet. Aquí us aneu units i us ajudeu eh que sí? si penseu units potser és per que sou agafats del mateix patró. Es diu dictadura això? ara si que quedeu pensatius

Anònim ha dit...

Jo penso que sóc més TONTU i BURRU que vosaltres i prou. No em dóna per més.

I ara tots cantem a couru:
AI, AI-CNE, AI-CNE-DNE-PEDNI!!!

Sieg heil!

Anònim ha dit...

Malalts!? no pas senyor meu, de fet es pot dir que, malgrat les cicumstàncies, gaudim d'una salut envejable. Ja fa força temps que, per prescripició ideológica, ens vam vacunar contra la pitjor de les malalties, el borreguisme visceral.
I recordi que, com molt be deia el pare del gran Marcial Ruiz Escribano, "hijo mío, en esta vida se puede ser de todo menos pesao!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Davant l'allau de recomanacions, proposo un regal col·lectiu al "indep".
Retiro la recomanació bíblica i aposto per regalar l'enciclopèdia "Bienvenido al mundo" de Brieva.
Indep: passa l'adreça i envio el recader.

Anònim ha dit...

aquestes coses domèstiques que us aporta el xicotet o xicoteta indep, us poden distreure i què?
jo acabo d'aterrissar en aquest proverbial espai virtual i em poso dempeus davant el dibuix del Brieva. Brieva i més Brieva, el senyor dels anells del còmic que empalma la línia de les reaccionàries maneres dels llibres carques del franquisme i la enllaça amb una contundència fora de dubtes contra tantes defecacions que perfora el sistema contra la vida de cada dia. Brieva coneix la maquina enemiga i la fot servir per fulminar i fulminar. Mireu els trets del su dibuix que podrien ser de Roberto Alcazar y Pedrín o del Guerrero del Antifaz i com els utilitza per desmuntar tota la basura fent un exercici de molta inteligència. És la sátira muntada a partir de saber el que és la tradició de les historietes de postguerra de dretes i Brieva les capta i les transforma en explosius contra totes les convencions. En sap un ou i quan he aterrissat al teu blog he quedat enllumentat del dibuix que has escollit i que no pot deixar callat. congratulacions des de l'eixample (de l'esquerra naturalment) de la xunga Barcelona S.A.
Ojalà Brieva faci un comic sobre aquesta empresa que avui és la antiga capital de la revolució, aquesta Barna de fires, forums i societats anònimes a cada pas que dónes.
Ojalà, Brieva faci més coses com ara una història dibuixada sobre el pastel polític del requetefinançament o les costelles perdudes de Rafael de Casanova i de Agustina de Aragón.
Xulo blog, xulo i valent.
salutacions des d'un milímetre de cósmica dissidència per l'esquerra d'ICV i per jubilar Saura i guanyar l'esperit de la ICV que defensem les bases cremadetes.

indep: no esperis que em faci dels teus. Abans saturn, urani i venus.

Anònim ha dit...

bonessssssssss... ui iui... penso que algu no n'ha fet de vacances... i les necessita eh... encara que sia embolcallat amb l'estelada...però, i si la pixes...?
ep Tati bona troballa en Brieva, m'has fet xafardejar pels buscadors. Bpnareentree. Saluts encara des del repòs...

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

endora: vos sou un O.V.N.I? on sou? d'on veniu? on aneu? haurà d'explicar alguna cosa sobre el seu "paradero"...

Repel-lent ha dit...

Tatin, fialta l'apiartat sense sillin al teu nou bliog.

Anònim ha dit...

s'acosta la diada nacional de l'ONze
carrERS plens de lluita i ilusió per la llibertat independència i revolució i si pika que piki i que raski com si em vols esborrar o portar els teus amiguets a xominar, la tanca es pot saltar per aviat sentir que totes les previsions apunten forÇa. Notícia en aquest blog ??????? No ho crec. Motiu de burla???? segur que ho serà.

el dibuix del comic de l'autor Briena està ben dibuixat i no ho negaré.

parles i parles de pensadors, pensen?
parles dels discos que igual són bons llàstima que els portis de pantalla i aixì altres coses que no surten segueixen sense sortir.
parles de bicicleta i excursió i contra gustos no es pot anar si els disfrutes.
Onze setembre mireu el carrer i el que es demana i no sigueu cecs.

Anònim ha dit...

que si, que si, que el carres hi seran plens, que viurem un diada massiva i aclaparadora, que el ramat bramarà amb força contra la tirania del pastor espanyol mentre el llop sense mes patria que la seva pròpia ambició continuarà esmolant-se els ullals preparant el seu pròxim atac...

penyabogarde ha dit...

onze armaris al Nou Camp o onze armaris a IKEA?

visiteu-nos i podreu opinar.

Moltes gràcies i bon Nadal.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

al partir un beso y una flor

nino bravo

Anònim ha dit...

y al llegar una niña y un jazmín

MAURO REQUENA

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

y se marchó y a su barco le llamó libertad

perales

Anònim ha dit...

gavilán o paloma?

pablo abraira

Anònim ha dit...

OOOOOOOO MÉS GRÀCIA QUE LA VOSTRA IMPOSSIBLEEEEEEE OOOOOOOOOO

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

senyor o senyora "indep":
moltes gràcies per el suport incondicional a la causa múltiple d'aquest blog, que no és altra que la publicació de materials, la lectura de la clientela i les aportacions voluntàries d'una part d'aquesta.

Anònim ha dit...

Sigues benvingut Àngel,

Veig que el teu bloc és cada cop més distret. Et felicito, vol dir que ho fas bé. I t´ho diu un independentista i d´esquerres.
Personalment no m´agrada veure al senyor indepe com xerra pels descosits utilitzant aquest to groller i ofensiu. Bàsicament perquè no fila gaire prim i dóna una imatge d´aquells que volem anar més enllà que no s´ajusta del tot amb la realitat.
Veig que quelcom es belluga dins ICV i això és bo.Crec que us han pres el pèl i ara esteu recollint els fruits.
Ideologies hi han per triar i remenar. Cadascú ha de fer la seva, però en mesures socials ens hem d´unir. I especialment els partits minoritaris d´esquerres ja que el bipartidisme ho empastifa tot i ens consumeix.
Jo sóc molt proper a la vostra manera de pensar. Però ideològicament no . Sincerament crec que les coses ens anirien millor si fossim lliures amb les nostres misèries i virtuts com qualsevol altre Estat del món. Hi ha gent a Espanya que ens estima, però malauradament no és suficient.
Jo sóc un més com vosaltres, ni dormo amb l´estelada ni canto els segadors quan sóc a la dutxa.
Em fa mal quan veig els dirigents d´ERC i d´ICV com belluguen la perdiu i s´acaben agenollant a Madrid. No tenim amor propi? Cal donar un cop de puny a la taula i dir prou?
No ho sé, però tots els partits catalans guarden la seva vinya i d´aquesta manera des de Madrid ja ens tenen distrets i els hi va de perles.
Existeixen moltes catalunyes i molts premias de mar, però tinguem la festa en pau.
Em dol quan dius que som uns fonamentalistes perquè jo no m´hi considero pas ja que tinc amics de dretes com d´esquerres, cristians com musulmans. Només és una manera més d´enfocar aquest dia a dia que ens ha tocat viure, res més.
Tu no tens la veritat absulota i jo tampoc, però ens hem de respectar i deixar viure. Tots som ignorants.
Ara bé, reconec i no m´agrada que us fotin una esteleda a la seu del local, perquè a mi tampoc em faria gens ni mica de gràcia.
Us desitjo un bon inici de curs polític premianenc i espero que la Mudi i l´Alfonso els hi vagi bé. Calen moltes coses a Premià i sumant es fa la força.

Salut

Salut

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

cal dir que aquest text anònim m'agrada força per el to i per moltes coses més. He de dir-te que parles en positiu sobre aspectes que sovint crispen al personal. Entenc que l'indep aquest que em visita no representa ni de lluny a la majoria d'independentistes, en tot cas és peculiar. Jo no acuso als "indeps" en general de fonamentalistes, en tot cas, amb els que són d'esquerres m'uneixen segurament moltes coses que ara no m'extendre a explicar. Discrepàncies? bé, el tema és llarg, quan parles dels temes relacionats amb l'emancipació o l'alliberament, jo soc més de la línia de situar les disjuntives en el marc de la fonfrontació amb el capitalisme, la qual cosa indicaria que els temes nacionals són variables i inestables...és un tema llarg...entenc que les esquerres han de refer el seu discurs posant a l'agenda molts fronts, del qual la "qüestió nacional" en seria un més -important però no específicament d'esquerres en la mesura que comporta la concurrència de classes diverses i desigualtat d'intesessos-, ho dic des d'una certa tradició quasi Leninista d'incorporar el dret d'autodeterminació en el terreny del combat global contra el sistema capitalista i no pas com a temàtica central -doncs implicaria un interclassisme que ja t'he comentat més amunt-.
Tema ICV: jo estic molt critic amb el partit i no és cap secret, ho saben fins i tot a la direcció nacional...tot i això l'abast de la meva discrepància no es limita al tema del tripartit o del finançament, em preocupa que ICV no reorienti el seu paper al sí dels moviments socials de canvi, al sí de l'ecologisme, entre les lluites autònomes de classe, o en el debat general europeu per crear una nova formació anticapitalista... tot això em distancia d'ICV i m'acosta a altres col·lectius, particularment a Revolta Global (organització propera de la IV Internacional que, un cop he volgut recuperar el fil roig, em resulta la més decidida a internacionalitzar el combat). Ara estic a ICV, participo al corrent critic del manifest de maig i, passi el que passi, estic a LA COALI de Premià...
Ja que menciones al final del teu text això de la Coali, mira per on, critics i no-critics, avui podem dir que la COALI supera les estretors d'ICV, d'EUIA o de les EPM, les integra i les fa conviure amb molts independents, junts volem creixer i està demostrat que cap dels partits esmentats talla el bacallà...és un experiment obert que encara pot creixer més. Estas convidat a coneixer a fons aquesta especifitat local i a escoltar les nostres propostes obertes -i autònomes dels partits integrats a la coali- sobre la construcció d'una coalició d'esquerres més gran que pugui unir verds, rojos, alternatius, independents sense carnet, revolta global i independentistes d'esquerres...més enllà -i sense renunciar a les sigles de cadascú- per unir l'esquerra premianenca que no és PSC -per simplificar un exemple-.

moltes gràcies i bentrobat en aquest blog...si vols mantenir l'anonimat, cap problema, i -si vols- m'envies un email (soulbizarre@hotmail.com) i en parlem a fons i obertament.

salutacions!

Anònim ha dit...

Jo ja sóc al carrer per agafar un bon lloc a la mani de l'11-s, amb la meva carmanyola i el meu sac de fer nonetes. Vull ser a primera línia! Et reservo un lloc Indep i si fa fred ens podem calentar juntets. Què et sembla? A mi la diada em posa...

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Està clar que tenim una triple versió del cas "indep"

a) la carca: la que signa "indep@alsblogs"

b) la destroyer: la que signa "pedni@alsblogs"

c) la de l'anònim comunicant: la que de manera raonable es desmarca d'aquest ball de bastons i proposa formes d'enteniment compartit.

la pluralitat del blog admet aquests i altres formats.

bona diada, a la platja, a la mani o a on desitgi el personal.