12 de novembre 2011

L'apoteosi de les portes giratòries


Per començar, solidaritat amb l'Esther Vivas.


Imputada Esther Vivas, cabeza de lista de Anticapitalistas - Público.es

www.publico.es/.../imputada-esher-vivas-cabeza-de-lista-de-anticapit...



Sovint en parlem en aquest blog. Si encara hi ha dubtes sobre allò de "li diuen democràcia però no ho és", en tenim més proves. Els casos de Grècia i d'Itàlia són mostres de l'apoteosi del joc de les portes giratòries que nodreix les institucions de nous responsables imposats per poders reals i aliens a la sobirania popular. L'intent desesperat del primer ministre Papandreu per contentar a la gent indignada i a la seva pròpia base electoral (per un frustrat i només insinuat referendum) s'ha vist superat per imposicions del poder financer i, per si no n'hi havia prou, reforçat per la designació i el disseny d'un nou equip dirigent "expert" i directament lligat al món del caler. 


Itàlia: L'impresentable Berlusconi trontolla, per fí dimiteix i serà el mateix poder financer europeu -el que també "reorganitza" Grècia- qui dirigirà les passes per formar un govern també "expert" que comptarà amb el vist i plau de l'ex-comunista i venerable home d'estat Giorgio Napolitano, president de la República (obviament, si es tractés d'un comunista -i no pas un centrista del postPCI- mai hauria arribat a tant alta designació). Itàlia! On queda el llegat del mític "popolo comunista"?

De tantes cendres, qui sap si un dia en sortirà un digne hereu col·lectiu de Gramsci i de tota la gent que va animar aquella temptativa de "la revolució a Occident" (ànims Sinistra Critica i "tutti quanti"!).


A casa estem d'eleccions. Ja sabeu: Bipartidisme impostat en format "PPSOE", partits subalterns a dreta i esquerra gaudint dels privilegis d'una llei electoral que els eximeix de la penosa recollida de signatures en la qual s'han vist sotmesos els extraparlamentaris i, a la fí, "l'espectacle de l'espectacle" para-polític a base de debats, focs artificials i exercicis de ventrilòquia. I també hem vist, com si es tractés d'una nota a peu de pàgina, algunes veus dissidents, les dels que alerten de la deriva definitiva (?) de la cosa pública.

Bé, aquests dies hem fet algunes cosetes des de baix. Per exemple al Maresme, presentant la candidatura Anticapitalistes, parlant d'aquestes coses i tractant sobre democràcia i democràcies, sobiranies, mercats, exclusions i explotacions vàries. Hem tingut en Pep Riera desplegant el catàleg de la desfeta ecològica d'aquest país i clamant per una agricultura de proximitat -possible però arrassada per l'aliança política i empresarial que aposta per l'agroindustria-, hem escoltat l'Esther Vivas fent pedagogia d'una cosa tant raonable com és ser "anticapitalista" en un món al qual el capitalisme envia a un carreró sense sortida. 
Finalment i amb una petita escletxa visual, hem pogut seguir la insólita intervenció electoral "desobedient" amb ocupacions de les seus del poder polític (CiU) i financer (Caixa Catalunya i Borsa de Barcelona). Al marge, doncs, i mica en mica, apareixen senyals de dissidència política, social i cultural. Una dissidència que entra i surt d'unes altres portes giratòries, les que uneixen les lluites i els interessos dels i les que estem a baix.

Vídeo de l'ocupació de la Borsa de Barcelona per Anticapitalistes ...

revoltaglobal.cat/article4073.htmlEn caché - Traducir esta página

Fa 1 dia – Anticapitalistes. A continuació podeu veure el vídeo de l'acció que va realitzar la candidatura Anticapitalistes aquest dijous 10 de (...)
  1. Notícies sobre l'ocupació de Catalunya Caixa i del despatx del seu ...

    revoltaglobal.cat/article4064.htmlEn caché - Traducir esta página
    Notícies sobre l'ocupació de Catalunya Caixa i del despatx del seu president ...


I més banda sonora, gràcies al "rescat" cultural practicat per l'amic Gerardo. Aquí tenim una mica de Pop com cal. The Nivens!


 

The Nivens - Yesterday - YouTube




www.youtube.com/watch?v=Nq9SLnyOgZE25 Ene 2011 - 3 min - Subido por indiepop88
Your reaction? Sign in to react to this video. my fav track by the nivens ! haha still know all the words to this track and still have ...

the nivens - shake it from the top - YouTube




www.youtube.com/watch?v=ouwptzyfIe420 Ago 2010 - 3 min - Subido por thenivensuk
for afficionados only; the legendary 'bucketmen' video made in '89 on a ... the nivens - house come tumbling downby ...





7 comentaris:

Jorko ha dit...

Amb l'Esther i amb Anticapitalistes, no ens faran callar, solidaritat!

Pere Martos ha dit...

després n'hi ha que diuen que "tots els partits són iguals", quan resulta que la llista de l'Esther ha hagut de superar la barrera de les signatures per accedir a les urnes mentre els parlamentaris tenen drets vitalicis i no ho han de fer. Ara, quan uns passen per la tele cada dia i xupen blocs informatius selectius, altres fan una campanya cara a cara amb els poders financers i han de passar per comisaria. Salut i revolta amb l'Esther Vivas al 100% el meu vot segur i molt útil per Anticapitalistes.

Jorko ha dit...

Portes giratòries del negoci al poder i del poder al negoci

llistes electorals privilegiades amb accés directe als mitjans i a les urnes: PSOE, PP, IU, ICV-EUIA, CIU, PNV, CC, UPyD, ERC...

Llistes electorals que han de passar per el filtre de les signatures per poder tenir la papereta al col·legi electoral.

Llistes electorals que passen per la comisaria per a on no hi passen els banquers i els especuladors.

Li diuen democràcia però no ho és.

El missatger ha dit...

Cada nou acte d'aquesta farsa em referma més en la convicció de que faré ben fet votant a Revolta Global.

Per cert, on estan els de La Vanguardia defensant la democràcia? Després dels fets del parlament, tot era parlar de cop d'estat i no recordo quines tonteries més; ara que la UE fa dos cops d'estat a Grècia i a Itàlia, els defensors de la democràcia de La Vanguardia va i elogien el govern de tecnòcrates neoliberals... Visca el nou ordre mundial!

Per la meva part, ànims a l'Esther Vivas i a Anticapitalistes. Serem desobedients!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

caram Missatger! tindrem majoria absoluta a Twin Peaks?

xisco ha dit...

La jugada aquesta del canvis de govern a Grècia i a Itàlia ha sortit rodona. Les sabem molt llargues, ho tenen tot molt ben pensat.
Salut.

(Eduardo Andradas) ha dit...

En aquest país de la "Justícia a l'inrevés" de Serrano Suñer, si et t'anomenes, Urdangarin, Matas o Camps el jutjat et cita per un delicte o una infracció, com aquella dita popular de l'altiplà castellà "Tarda, mai i malament". Si el teu títol darrere del nom, no és de la família dels post-set magnífics de Fraga o parent de la casa real Borbònica, et requeriran amb la prestesa d'Hermes. Això li ha passat a la candidata de la coalició Anticapitalista per a les eleccions del 20-N per la circumscripció de Barcelona, Esther Vivas. Per ocupació de la propietat privada, del despatx del director de la Caixa Catalunya, oficina rescatada amb fons públics de l'estat i sanejada amb els mateixos pel FROB.

A les caixes d'Estalvi, Miguel Boyer i la banca de 1983 li van impedir al llavors secretari d'Hisenda, l'economista- pablista Juan Francisco Martín Seco, muntar un banc públic de titularitat estatal i el PSOE va perdre essència socialdemòcrata nòrdica i guanyo neoliberalisme de l'escola de Chicago.

La plutocràcia ens governa i la seva administració dels tècnics, passa per sobre de les urnes i les sobiranies populars dels pobles i Esther Vivas una dona petita, de bru espigolat, mans alegres i ulls coratjosos, ha transformat la candidatura Anticapitalistes en el bosc de Sherwood dels indignats d'aquest estat.

Eduardo Andradas